Klubben

Basketball for alle!

Ulriken Eagles basketballklubb er Vestlandets største basketballklubb! Vi har over 400 barn, unge og voksne som spiller basktetball fra 6 år til veteranbasket. Like mange gutter som jenter!


Ulriken Eagles Basketballklubb har stolte tradisjoner og har siden starten i 1970 vært en av Norges fremste basketball-klubber. I dag er vi spesielt stolte av å leve opp til vårt motto: Basketball for alle!


I dag har klubben spillere fra over 30 ulike nasjoner og vi holder fremdeles på en årskontingent på kun kr. 100,-


Velkommen til å være med på verdens største innendørsidrett!


                                      Arild Buen

                                       Formann

Video: Våre aldersbestemte lag fra 13 år deltar i mange nasjonale og nordiske mesterskap. Guttelaget født i 2002 har deltatt flere ganger i Nordisk mesterskap.

Klikk på navnet for å sende en henvendelse til våre kontaktpersoner

Formann

Sportslig leder

Hovedtrener


HANSACUP

Ulriken Eagles arrangerer hvert år i april/mai basketballturneringen: Hansacup. Turneringen ble første gang arrangert i 1975 og allerede i 1978 var den landets største turnering. 

 

Hansa Cup fortsatte å vokse gjennom 80- og 90-tallet. Hansa Bryggeri hadde vært sponsor fra starten, men trakk seg i 1992. Da skiftet turneringen navn, først til Champion Cup, senere til
Topp Cup (1999), tilbake til Champion Cup (2003). Midt på 2000-tallet var sponsortilgangen vanskelig, ingen turneringssponsor ble funnet, og turneringen vendte (nesten) tilbake til sitt
gamle navn (men nå som Hansacup i ett ord) fra 2005.

 

Turneringen nådde sin hittil største oppslutning på slutten av 90-tallet. I 1998 var 270 lag påmeldt, 570 kamper ble avviklet, og på det mest hektiske var det parallell aktivitet på 11 baner. Turneringen ble den gangen avviklet over 3 helger.