Klubben

Basketball for alle!

Ulriken Eagles basketballklubb er Vestlandets største basketballklubb! Vi har over 300 barn, unge og voksne som spiller basktetball fra 6 år til veteranbasket. Like mange gutter som jenter!


Ulriken Eagles Basketballklubb har stolte tradisjoner og har siden starten i 1970 vært en av Norges fremste basketball-klubber. I dag er vi spesielt stolte av å leve opp til vårt motto: Basketball for alle!


I dag har klubben spillere fra over 30 ulike nasjoner og vi holder fremdeles på en årskontingent på kun kr. 100,-


Velkommen til å være med på idretten som har flest utøvere i verden!


            Arild Buen

               Formann

Video: Våre aldersbestemte lag fra 13 år deltar i mange nasjonale og nordiske mesterskap. Guttelaget født i 2002 har deltatt flere ganger i Nordisk mesterskap.

Klikk på navnet for å sende en henvendelse til våre kontaktpersoner

Formann

Sportslig leder

Hovedtrener

HANSACUP

Ulriken Eagles arrangerer hvert år i april/mai Norges største basketballturnering: Hansacup. Turneringen ble første gang arrangert i 1975 og allerede i 1978 var den landets største turnering. Og det har den vært hele tiden siden.

 

Hansa Cup fortsatte å vokse gjennom 80- og 90-tallet. Hansa Bryggeri hadde vært sponsor fra starten, men trakk seg i 1992. Da skiftet turneringen navn, først til Champion Cup, seinere til Topp Cup (1999), tilbake til Champion Cup (2003). Midt på 2000-tallet var sponsortilgangen vanskelig, ingen turneringssponsor ble funnet, og turneringen vendte (nesten) tilbake til sitt gamle navn (men nå som Hansacup i ett ord) fra 2005.

 

Turneringen nådde sin hittil største oppslutning på slutten av 90-tallet. I 1998 var 270 lag påmeldt, 570 kamper ble avviklet, og på det mest hektiske var det parallell aktivitet på 11 baner. Turneringen ble den gangen avviklet over 3 helger.

Om Ulriken Basketballklubb


Ulriken Basketballklubb ble stiftet i 1970 av en gruppe elever ved Ulriken ungdomsskole. Allerede i 1974 spilte laget i eliteserien for herrer. I dag har Ulriken Eagles et elitelag for kvinner i BLNO.

Ulriken Eagles basketball klubb har sesongen 20/21 hele 24 aldersbestemte lag for gutter og jenter.

Kontakt Ulriken Eagles


Treningsarena: Landåshallen


T.  91 602158

E.  post(alfakrøll)ulrikenbasket.no

W. www.ulrikenbasket.no

@CUC