Landslag

Ulriken Basketballklubb får stadig frem unge talentfulle gutter og jenter som blir lagt merke til nasjonalt. I 2021 er fem av 12 landslagsspillere på jenter16 landslaget fra Ulriken. Aurora Sørbye, Helene Klett, Ella Hole Eikenes, Anna Linnea Hovig Wikstrøm og Lina Blanco. De dro i slutten av juli til Finland for å spille Nordisk Mesterskap.

- Jeg er mektig imponert og stolt over at Ulriken gjennom flere år har fått frem gode jentespillere som bidrar på landslagene. Vi har gjort veldig mye bra de siste årene med å satse på og løfte jentebasket. Nå ser vi at det gir resultater og samtidig tror jeg det er veldig bra at jentene selv har noe å strekke seg etter. Mange gutter og jenter slutter som kjent med organisert idrett i 15-16 års alderen. De unge guttene i Ulriken har også mange talenter som vi ser i flere BLNO-klubber og på landslagene. Vi er stolte over ungdommene våre, sier Arild Buen, formann i Ulriken Basketballklubb.

Klubben bidro også på trenersiden til U16-landslagene med Stine Hoff Austgulen (jenter16) og Nicholas Phillips (gutter16). Styremedlem Halfdan Sørbye var team-manager for jentene i Finland. (Han er også far til Sunniva og Aurora – som begge spiller på hvert sitt landslag.)

Koronapandemien har lagt en kraftig demper på landslagene i 2020 og 2021. Mange samlinger har vært avlyst og lenge har det vært usikkert om når det kunne spilles landskamper. Helt opp til bare et par uker før Nordisk Mesterskap skulle arrangeres, hersket det tvil om det lot seg gjøre å sende unge basketballspillere over landegrensene. I slutten av juni ble endelig over 70 gutter og jenter i 15-16 års alderen fra hele landet invitert til landslagsuttak. I løpet av helgen ble troppen redusert flere ganger – for til slutt – å ende opp med 16 spillere på de to U16 landslagene.
- At vi fikk med fem jenter fra Ulriken overrasket meg ikke,og det var fortjent. Alle fem trener mye, har en seriøs innstilling og noen av dem er også i troppen på vårt BLNO-elitelag, sier Ingvild Sanford, sportslig leder i Ulriken Basketballklubb.

 

Koronapandemien satte strenge rammer for hvordan landslagene kunne trene, bo og ha sosial omgang med hverandre.
- Vi levde i en «boble», sier de fem Ulrikenjentene som fikk en ukes landslagssamling i Oslo, før avreise til Finland.   
- Det var flere koronatester, og utenom trening, var vi stort sett på hotellet.
Det samme gjentok seg i Finland. Nordisk Mesterskap ble arrangert helt «lukket» i en flott idrettshall, et godt stykke nordvest for Helsinki.
- Vi hadde det bra, selv om vi savnet en liten kiosk. Tror ingen av oss drakk brus eller spiste sjokolade på 14 dager…


Sportslig visste både guttene og jentene at det ville bli tøft å hevde seg i Nordisk Mesterskap:
– Hvordan hadde de andre nordiske landene forberedt seg i halvannet år med koronapandemi? Ville Finland og Sverige fortsatt være suverene? Hva med Danmark og Island? I tillegg hadde Finland invitert sin gode nabo Estland med sine U16-landslag. Norge skulle altså spille fem landskamper.


Lørdag 30. juli debuterte U16-jentene mot Sverige. Dagen etterpå mot Finland. Tap mot begge. Jentene ga ikke opp og mot Island og Estland ble det jevne kamper, men tap. Og hvordan gikk det mot Danmark?  Se bilder og les om kampen mot danskene på Norges Basketballforbunds side her.
Guttene opplevde omtrent det samme sportslig som jentene, men turneringens aller mest spektakulære og spennende kamp, var det Norge som stod for mot Island. Les mer her.


U18-landslagene skal i slutten av august også reise til Finalnd for å spille Nordisk Mesterskap. Her er seks(!) Ulrikenspillere med i troppen for damer og Edvard Aamodt Kristiansen er med på landslaget for herrer. Les mer om U18 Landslagene her